Személyiségfejlesztés

Személyiségfejlesztés

1. Minden egy gondolattal kezdődik

A személyiségfejlesztés jegyében van egy kulcsfontosságú gondolatom számodra: minél többet dolgozom, annál szerencsésebb vagyok.
Ismered ezt a közmondást? Vagy nevezzük inkább szállóigének? Ha nem, akkor meg fogsz lepődni, kinek a szájából hangzik el a leggyakrabban, ill. ki tette ismertté.

A mondat eredetileg Gary Player-től, a világhírű golfozótól származik. Róla annyit érdemes tudni, hogy igen ismert személyiség az Egyesült Államokban, szinte az összes lehetséges versenyt megnyerte golfban. Gary Player alacsony ember. Egy nagy előnye van: keményebben dolgozik. Mindig dolgozik. Folyamatosan edz, állandóan gyakorolja az ütéseket és gurításokat, miközben a nála másfél fejjel magasabb játékosok otthon ülnek a tévé előtt. A legkeményebben edző golfozó, amióta világ a világ. Ezért tudta megnyerni háromszor is a Masters-t, ezért nyert olyan sok más versenyen is. Amikor egyszer az egyik győzelme után egy riporter megkérdezte tőle, hogy hogy lehet ekkora szerencséje, teljes lazasággal azt válaszolta: “Minél többet dolgozom, annál szerencsésebb vagyok.

Személyiségfejlesztés Donald Trump

Személyiségfejlesztés: Donald Trump tippje

Persze legyünk őszinték: aki nem jártas a golfversenyek világában (és talán Te is ide tartozol), nem valószínű, hogy hallott valaha is Gary Player-ről. Ahogyan én sem. Bevallom, a fenti mondatokat én is úgy olvastam egy könyvben. Egy könyvben, ami nagy hatással volt rám. Egy könyvben, amelynek a szerzőjét viszont az egész világon ismerik, és aki az egész világra nagy hatással volt / van. Lehet vitatkozni a személyiségéről, a stílusáról, lehet őt gyűlölni, lehet érte rajongani, egy azonban kétségtelen tény: nagyon sokat ért el az életben. Több területen is. Felépített egy hatalmas cégbirodalmat, többszörös dollármilliárdos – mindezt úgy, hogy közben háromszor is tönkrement, mindenét elveszítette, és teljesen a nulláról kezdte el újból. Ráadásul úgy lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, hogy korábban gyakorlatilag semmilyen politikai előélete nem volt, szinte a semmiből tűnt elő, és nyerte meg azonnal a választást.

2. Személyiségfejlesztés elnöki módon

Igen, ő Donald Trump. Azt gondolom, tőle sokat lehet tanulni a személyiségfejlesztés területén. A könyv pedig: “Gondolkodj nagyban, és csapj oda keményen!” – már a címe is sokatmondó. Ha még nem ismernéd: kötelező olvasmány! Ebben a könyvében pedig Trump számtalanszor leírja, újra meg újra megismétli ezt a mondatot: “Minél többet dolgozom, annál szerencsésebb vagyok.” Valószínűleg neki köszönhetően terjedt el ez a jelmondat, hiszen ha ő mondja, akkor lehet benne valami…

Azonban a végére hagytam az igazán érdekes és elgondolkodtató részt. Ha nem is szó szerint így megfogalmazva, de maga az alapgondolat egészen az ókorig nyúlik vissza. Mégpedig bizonyára hallottál már a “Babilon leggazdagabb embere” című világklasszis műről. Ennek egyik különlegessége, hogy magát a könyv anyagát az ókori Babilonban, még agyagtáblákra rótt szövegek alapján állították össze. Ha anyagi jólétre és gazdagságra vágysz, mindenképpen ajánlom Neked az elolvasását. De akkor is hasznos anyag lehet a számodra, ha egyszerűen csak keresel valamit napi motiváció gyanánt. Nos, ennek a könyvnek a legutolsó, 17. fejezete ezt a címet viseli: Babilon legszerencsésebb embere. És azt hiszem, már kitaláltad, hogy a történet főszereplője elmeséli, egy dolognak köszönheti a szerencséjét: a munkához fűződő szeretetének. Ahogyan ő fogalmaz, élete során ez védte meg minden bajtól és rossztól.

Személyiségfejlesztés 2

Személyiségfejlesztés: járd a saját utadat!

Zárszóként azt kívánom Neked, hogy legyél nagyon szerencsés, és élvezd a munkát gyümölcsét. Ha pedig az én személyes meglátásomra vagy kíváncsi, én osztom Szabó Péter véleményét, miszerint “a szerencse nem más, mint a lehetőség találkozása a felkészültséggel“. Kellően felkészült pedig hogyan lehetsz? Minél több munka által… 🙂

Ha nem hiszel a hirtelen meggazdagodást ígérő ajánlatokban, de szeretnél kemény munkával és kitartással nagyszerű dolgokat elérni az Életedben, akkor itt tudod megtenni az első lépést az úton.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..