Napi motiváció

Napi motiváció

1. Te szoktál panaszkodni?

Napi motiváció, ami segít túlélni a hétköznapok szürke egyhangúságát? Íme a tanácsom számodra: légy hálás és vállald a felelősséget!
Te már sikeres vagy? Ha még nem érzed magadat sikeresnek, ennek szerinted mi az oka? Ezen blogbejegyzésem témája kissé rendhagyó lesz. Nem annyira üzleti célzatú, inkább a gondolkodásmódra fókuszál.
Teszem ezt azért is, mert Magyarországon szinte nemzeti sporttá vált egy rossz szokásunk: a panaszkodás…

Panaszkodni a világ egyik legegyszerűbb dolga, bárki képes rá. Ezért nem csak tudunk, hanem szoktunk is panaszkodni. Panaszkodhatsz a főnöködre, a politikusokra, a világra, az egyenlőtlenségre, a sok igazságtalanságra, és még folytathatnám a sort napestig. Már szinte “divatos” dolognak számít panaszkodni. Felmész a Facebookra és panaszkodsz valamiről, vagy hibáztatsz valakit egy adott helyzetért. Az egész világon már egyfajta “függőség” alakult ki a panaszkodás és a hibáztatás iránt. Annyira megszerettük, annyira hozzászoktunk.

És tudod, mire jó a panaszkodás Neked? Abszolút semmire. De tényleg. Nem keresel vele semmit. Nem fogsz megnőni vagy fejlődni általa. Nem leszel jobb vagy okosabb tőle. Nem tanulsz belőle semmit. Az egyetlen dolog, amit elérhetsz vele, hogy megkeseredsz. Tehát akkor milyen alternatíváid vannak?

2. Napi motiváció – ami segíthet Neked

Az egyik lehetőséged, hogy adj hálát, de még nagyobb ereje van, ha felvállalod a felelősséget. Ha nem szeretsz egy igazságtalanságot, akkor ne csak panaszkodj miatta, hanem tegyél is ellene valamit! Kezdj cselekedni! Ha kell egy napi motiváció, ami minden nap ösztönöz, ami tűzbe hoz Téged, akkor legyen ez az!
Hozz léte egy megoldást valami számára! Hagyd abba, hogy másokat hibáztatsz a világ problémáiért, és inkább tegyél Te ellene valamit!

És ez különösen igaz az online kereskedelem vagy az Online Network Marketing világában. Vállald fel a felelősséget a saját bizniszedért! Ne hibáztass másokat, a céget, a termékeket, a támogatói rendszert, az online és offline eszközöket, az eseményeket, a Vásárlókat stb. Nem panaszkodhatsz rájuk, mint ahogyan nem is tehetsz értük vagy ellenük semmit. Ezek a körülmények adottak.

Napi motiváció 2

Napi motiváció: repülj a sasokkal!

Abban a pillanatban, amikor elkezdesz hibáztatni valaki mást, vagy elkezdesz panaszkodni, megvonod magadtól a lehetőséget, hogy boldog, produktív, hasznos vagy céltudatos legyél. Amint vállalod a felelősséget, egy másik kategóriába kerülsz át. Átkerülsz a Bajnokok Ligájába, onnantól kezdve a “nagyokkal” játszol egy Csapatban. Tagja leszel egy olyan válogatott csoportnak, amelybe csak azok a különleges emberek kerülhetnek be, akik tesznek is valamit a világ alakulásáért. Akik alakítják a Világ sorsát. Legyél ennek a csoportnak a tagja! Repülj a sasokkal!

Ne fecséreld az idődet azzal, hogy panaszkodsz másokkal együtt. Ne pazarold el az Életed ilyen jelentéktelen dolgokra.
Ahogyan Szabó Péter is fogalmaz: a tanácsom az, hogy ne attól félj, hogy az Életed véget ér, hanem attól, hogy soha nem kezdődik el igazán
Ha szeretnéd, hogy elkezdődjön valami teljesen új az Életedben, akkor itt tudod megtenni az első lépést.

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..