Munkahelyi motiváció

Munkahelyi motiváció

1. Téged mi motivál?

Ha a munkahelyi motiváció számodra is már csak egy halvány emlék a régmúlt idők ködös távlatából, akkor jó helyen jársz. Feltételezem, hogy azért olvasod ezt a blogbejegyzést, mert szeretnél valami újat kipróbálni az Életedben, de még inkább szeretnél jobban élni, és többet elérni, mint eddig. Ez pedig tiszteletreméltó.

Mindenkinek más a motivációja. Van, aki azt gondolja, hogy csak annak érdemes elkezdeni a DXN-nél dolgozni, és az online kereskedelem területén egy hálózatot felépíteni, akinek amúgy nincsen munkája, vagy van ugyan munkahelye, de utálja azt, esetleg túl kevés a fizetése. Ezek bármelyike lehet persze indok, de én ezzel vitatkoznék.

Én például kifejezetten szeretem a munkámat. Vezető pozícióban vagyok egy online marketing folyamatokat automatizáló cégnél. Akkor miért csinálom ezt? Mert pontosan tudom, hogy alkalmazottként a lehetőségeim erősen korlátozottak, mert engem is köt a munkahelyi hierarchia, mert nekem is hétfőtől péntekig, kora reggeltől késő estig tart egy munkanap. Akkor is, ha semmi kedvem hozzá. Akkor is, ha nagyon fáradt vagyok.

Félre ne érts, én szeretek dolgozni. De tisztában vagyok vele, hogy csak a DXN által érhetem el azt az anyagi függetlenséget, hogy én dönthessem el, mikor és mennyit akarok dolgozni! Ezzel a munkahelyi motiváció számomra új értelmet nyer. A saját üzletemben ugyanis én vagyok a magam ura. Brian Tracy-nek van erről egy remek megfogalmazása, hogy mi a gazdagság: kompromisszumok nélküli élet. Azaz oda megyek, ahová akarok; akkor, amikor én akarok; azzal, akivel akarok, és addig maradok, ameddig én akarok.
Nekem ez a fő célom.

Munkahelyi-motiváció-2

Munkahelyi motiváció hiánya

2. Ha már nincsen munkahelyi motiváció

Példaként említhetném egy kedves barátomat is, aki egy kereskedelmi cégnél van vezető pozícióban, és igen magas fizetése van. Mégis építi a saját DXN üzleti hálózatát, mert tudja, hogy csak addig van ilyen magas fizetése, amíg ezt a főnöke megengedi. Márpedig ő nem szeret senkitől függeni. Ahogyan ő szokott fogalmazni: “egy jól megfizetett rabszolga is csak egy rabszolga”…

Egyébként tudtad, hogy Magyarországon az alkalmazottak 71%-a (!) szívesen váltana munkahelyet? Ezt nem én mondom, a Haszon Magazin 2017. októberi számában olvastam, Te is utánanézhetsz. Engem is megdöbbentett ez a magas szám.

És mivel manapság az emberek többsége irodában dolgozik, így az irodai munka okozta betegségek tömegeket érintenek. Szintén ennek a magazinnak az online változatában egy egész listát tettek közzé arról, hogy milyen betegségeket okozhat az irodai munka – vagy még inkább az, ha nem megfelelő munkahelyi környezetben dolgozol, és már nincs jelen a mindennapjaidban a munkahelyi motiváció.

De ennél van durvább is, ez még nem minden! Kutatások bizonyítják, hogy ha eluralkodik rajtad a munkahelyi kiégés, annak nagyon káros hatásai vannak az egészségedre. Teljesen normális, hogy az ember kimerültnek érzi magát egy hosszú, stresszes munkanap után, mint ahogy az is, ha egy húzós időszakot követően kell a hosszabb kikapcsolódás. Amikor azonban a fáradtság állandósul, és elveszítjük a munka iránti lelkesedésünket, valamint egyre inkább eluralkodik rajtunk a cinizmus, akkor ez már a kiégés előszele. Ez pedig nem csak a hatékonyságunkat rontja, de hosszú távon károsítja az agyunkat és az érrendszerünket is.

Munkahelyi motiváció 3

Munkahelyi motiváció: változtass!

3. Akkor mi a megoldás?

Persze én nem ijesztgetni szeretnélek, csak szerettem volna rávilágítani, hogy milyen fontos, hogy szeresd a munkádat, mivel nem csak ebből élsz, hanem ezzel töltöd el Életed legnagyobb részét…Persze ennek sem kell mindig így lennie. Például Specht Józsi barátom a DXN-nek köszönhetően már csak napi 1-2 órát dolgozik, azt is csak azért, mert szenvedélyesen imádja, amit csinál, de már abszolút nincsen rászorulva, hála a magas passzív jövedelmeinek, amit elért.

Ha nem hiszed el nekem, szívesen bemutatlak neki, megkérdezheted tőle akár személyesen is! 🙂

Én már elindultam ezen az úton…csak és kizárólag rajtad múlik, hogy velem tartasz, vagy maradsz ott, ahol most éppen vagy. A Te Életed. A Te döntésed. Itt tudod megtenni az első lépést.

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..