A célkitűzés fontossága

1. Induljunk el a kályhától!

A célkitűzés mára már szinte elcsépelt frázissá vált, hiszen olykor még a csapból is ez folyik. Pedig innen indul minden, ez mondhatni az alfája és az omegája a sikereidnek. És most nem azt szeretném taglalni, hogy mi a siker titka. Inkább hadd kezdjem egyik kedvenc idézetemmel, amely Brian Tracy-től származik (nem szó szerint idézem). “Ha nem teszel semmit a céljaid elérése érdekében, csak ülsz és vársz, akkor olyan vagy, mint az az ember, aki azt mondogatja a kályhának: adjál nekem meleget, és akkor cserébe majd én is rakok rád tűzifát…”

Viccesen hangzik, nem? Pedig sokan teszik pontosan ugyanezt. Nyilván Te nem tartozol ezek közé, de én sok ilyen embert ismerek. Nem tudom, hogy Te most milyen élethelyzetben vagy, nem ismerlek, de egyvalamit biztosan tudok: a sikernek nem titka van, hanem ára. És ezt mindenkinek meg kell fizetni. Neked is és nekem is.

Célkitűzés 2

Célkitűzés: meg is kell küzdeni érte

Ahogyan már elmeséltem Neked őszintén egy másik blogbejegyzésemben is, korábban volt egy vállalkozásom, ahol webáruházat működtettünk (nem DXN-es termékekkel). Abba az üzletbe én 4 évnyi munkát, időt, energiát, és több millió forintot belefektettem, mire elkezdtek jönni az eredmények. 4 év és több millió forintnyi áldozat. De ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg Specht Józsi barátomat, hogy ő mennyi áldozatot hozott, mire elérte ezt a jelenlegi szintet, hogy kényelmesen meg tud élni a passzív jövedelmeiből, anélkül, hogy valamilyen hétköznapi munkát kellene végeznie…

És hogy miért mesélem el mindezt most Neked? Mert szomorúan tapasztalom, hogy sokan vannak, akik szeretnének hatalmas pénzügyi és üzleti sikereket elérni, de valójában nem tesznek érte semmit. Ők úgy képzelik, hogy csak meg kell adniuk a bankszámla-számukat, és a DXN minden hónapban átutal nekik több százezer forintot.

Tudom, hogy Te nem ilyen vagy. Biztos vagyok benne, hogy Te is tisztában vagy vele: az Életben bárhonnan bárhová el lehet jutni, ha hajlandó vagy megfizetni az árát.

2. Te hol állsz célkitűzés tekintetében?

És ha már a DXN üzletnél vagyunk, még egy példa, amin csodálkozom. Sokan vannak, akiknek az a célkitűzése, hogy sikeres termékforgalmazók akarnak lenni (akár online akár offline). Viszont ezt úgy szeretnék elérni, hogy ők maguk még soha egyetlen terméket sem próbáltak ki. Most őszintén: Te vennél kenyeret egy olyan péktől, aki még soha nem evett a saját maga által sütött pékáruból? Vennél bort egy olyan borásztól, aki még soha nem ivott egy kortyot sem a saját borából? Vennél húst egy olyan hentestől, aki még csak meg sem kóstolta a saját termékét? Szerinted ennek mennyi a reális esélye? Ezek a kereskedők éhen halnának

Elérhetőség

Célkitűzés: nálam bevált

Ezzel kapcsolatban egy személyes tapasztalat. Amikor elkezdtem forgalmazni a DXN termékeit, és ajánlottam az ismerőseimnek, az első hetekben sokan szkeptikusak voltak. Teljesen érthető, hiszen hogyan is állíthatnám valamiről, hogy szuper, amikor még én magam sem használom régóta? Aztán egy fél év elteltével fordult a kocka. Mikor látták, hogy még mindig ott van a polcomon a ganoderma kávé és a spirulina tabletta, és ezeknek köszönhetően teljesen elmúlt a refluxom, ráadásul sikerült végre 8 kilót is lefogynom – elkezdtek kérdezgetni, hogy kipróbálhatnák-e ők is. Ez biztosan nem történt volna meg, ha nem válok én magam is lelkes felhasználójává az egészséges termékeknek. Egyszerűen nem vagy hiteles a potenciális Vásárlóid szemében, ösztönösen megérzik, ha valami olyasmit próbálsz eladni, amit Te magad nem is ismersz. Ez ilyen egyszerű.

3. A végső kérdések

Természetesen nem azért osztottam meg Veled ezeket a gondolatokat, hogy bármiben is szemrehányást tegyek Neked, nem is lenne jogom hozzá. Egyszerűen csak azt szerettem volna elérni, hogy gondolkodj el egy picit, nézz mélyen magadba, és tedd fel magadnak a kérdést: valóban megteszel mindent a céljaidért? Neked is csak egy üres közhely a célkitűzés, vagy valóban odateszed magadat nap mint nap? Akarod vagy csak úgy vakarod (a fejedet, és kifogásokat gyártasz)?

Válaszolj őszintén magadnak, hiszen csak magadnak tartozol elszámolással: a Te Életed, a Te döntésed. Ha pedig elszántad magadat, és hajlandó vagy tenni is valamit a céljaid érdekében, itt tudod megtenni az első lépést.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..