Bitcoin vétel

Bitcoin vétel

1. Tisztázzuk a fő kérdéseket!

A Bitcoin vétel többféle módon lehetséges. Van egy igen egyszerű és kellemes módja: szeretnél kapni 10 dollár értékben Bitcoint ajándékba? És ha már arra szántad el magad, hogy vásárolsz, kíváncsi vagy néhány érdekes számadatra napjaink legnépszerűbb kriptovalutája, a Bitcoin vonatkozásában? Ebben a cikkben minden kérdésedre választ adok.

Kezdjük ott, hogy egy másik blogbejegyzésemben már írtam arról, hogyan használhatod mint passzív jövedelemforrást a Bitcoin befektetést. Annyit azért ismételten megemlítek, hogy nem szükséges rögtön sok pénzt befektetned. Tudtad, hogy már 100 USD befektetésével is vásárolhatsz Bitcoint? A Bitcoin legbiztonságosabb, nemzetközileg elismert kereskedelmi platformját ezen az oldalon találod.

Bitcoin vétel 2

Bitcoin vétel: ezt érdemes tudnod a technikai hátteréről

2. Amit érdemes tudnod a Bitcoinról

Folytassuk azzal a meglepő ténnyel, hogy a Bitcoin “bányászata” (azaz számítógépes generálása) jelentősen hozzájárul a világ áramfogyasztásának emelkedéséhez. Ez jelenleg (2017. decemberi adat) évente 29,05 terawattóra (TWh), azaz 29 050 gigawattóra áramot fogyaszt. Csak hogy Te is érzékeld, milyen óriási mennyiséget jelent ez a szám: ez több, mint egész Szlovákia áramigénye, ami 28,36 TWh.

Bár tegyük rögtön hozzá, hogy jóval kevesebb, mint Magyarországé (43,75 TWh) vagy Ausztriáé (69,75 TWh). Ha pedig a világ legnépesebb országát, Kínát vizsgáljuk, akkor annak áramszükségletéhez viszonyítva csak 0,5 % megy el Bitcoinra. Így már nem is hangzik olyan félelmetesen ez a szám, igaz? 🙂

Nézzük akkor egy kicsit a Bitcoin technikai hátterét, hiszen ezt is fontos értened, ha Bitcoin vétel a szándékod. Bizonyára Te is tudod, hogy az ún. “blockchain” rendszer véges számú érmére lett kitalálva, ezért az idő előrehaladtával egyre kevésbé éri meg bányászni. Sőt, egy blokk, azaz számítási feladat megoldásáért is kevesebb jár (kezdetben 50, most már csak 12,5 darab Bitcoin). Másrészről viszont ez a tényező is hozzájárulhat az árfolyam folyamatos emelkedéséhez, hiszen itt lehetetlen az infláció. Mivel a Bitcoin-ok száma véges (ellentétben a papír alapú pénzzel, amiből ugyebár tetszőleges számút lehet kinyomtatni), ezért a kereslet növekedésére nem lehet majd a kínálat növelésével reagálni. Tehát a kereskedelmi piacok működési elve alapján az egyetlen logikus hatás az áremelkedés lesz.

Kereslet pedig folyamatosan van rá, nyilván nem véletlen, hogy olyan óriási cégek mint pl. a Tesla, a Wikipedia, a Lionsgate Films, a Microsoft és még sorolhatnám, már elfogadják a Bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt. Ezt Te is könnyen ellenőrizheted ezen az oldalon (angol nyelvű).

Bitcoin vétel 3

Bitcoin vétel: mennyit lehet még kibányászni?

3. A Bitcoin vétel meddig lehetséges?

És akkor lássunk néhány érdekes “bányászati” adatot is. 2018. januárjában a világon naponta létrehozott Bitcoin-ok száma átlagosan 1800 darab. Az eddig kibányászott Bitcoin-ok száma 16,7 millió. Ennek értéke, vagyis az összes Bitcoin tőzsdei értéke aktuális árfolyammal számolva (a cikk írásának időpontjában) kb. 277 milliárd dollár.

A fentebb említett 16,7 millió darab Bitcoin az összes kibányászható érme 79 %-a, azaz még 4,3 millió darab bányászható ki. 21 millió Bitcoin-nál megáll a számláló. 🙂

A következő felezés nagyjából 900 nap múlva (2018. január elejéhez képest) jön el: innentől kezdve már csak feleannyi Bitcoin jár majd egy blokkért. Ez számszerűsítve azt jelenti majd, hogy a bányászok már csak 6,25 Bitcoint fognak kapni egy blokk megoldásáért. Ezen blogbejegyzésem megírásához forrásként a Haszon Magazint, valamint különböző internetes oldalakat és cikkeket használtam fel.

Zárszóként még annyit, hogy ha ezen a linken keresztül regisztrálsz a Coin Base oldalán, és Bitcoin vételt hajtasz végre akár csak 100,- USD értékben, 10,- dollár értékű Bitcoin-t ajándékba kapsz! Az oldal angol nyelvű, de ha nem boldogulsz, szívesen segítek Neked: keress meg a Facebook oldalamon.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..